Το Πολυτεχνείο αποστειρώθηκε (Video)

Στην δίκη των οκτώ συλληφθέντων των Εξαρχείων, ο επικεφαλής της διμοιρίας που επιχείρησε, στην κατάθεσή του είχε περιγράψει την ασφάλιση του χώρου γύρω από το σημείο που πραγματοποιούνταν οι συλλήψεις ως «αποστείρωση».

Ποιος χαρακτηρισμός θα μπορούσε να είναι πιο περιγραφικός για την απομάκρυνση των νέων που, φορώντας οι περισσότεροι μάσκες, αναγκάστηκαν να συγκεντρωθούν καθιστοί μπροστά στην ιστορική είσοδο του Πολυτεχνείου, επί της Πατησίων, περιμένοντας τη σύλληψή τους από τους μασκοφόρους και κρανοφόρους της ΕΛΑΣ;

Μόλις μία ημέρα πριν άλλωστε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε κάνει λόγο ούτε λίγο ούτε πολύ για ύπαρξη «πέμπτης φάλαγγας» εντός της ελληνικής κοινωνίας, «φωτογραφίζοντας» τους νέους: «Τα αμυντικά σχέδια που δοκιμάσαμε απέτυχαν γιατί προδόθηκαν από κάποιους. Ξέρουμε σήμερα ποιες ήταν οι εστίες μεταφοράς του ιού. Βασική εστία διασποράς του ιού σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων.»

Οι «προδότες», φορείς ανομίας και μικροβίων (τα όρια μεταξύ των δύο εξαϋλώνονται) εξοστρακίστηκαν σήμερα από το κέντρο της πόλης προς παραδειγματισμό – μένει να μάθουμε μόνο αν και ποιες θα είναι οι ποινές και τα πρόστιμα.

Μόνο που λίγο λίγο κλείνουν και οι τελευταίες βαλβίδες εκτόνωσης τις σιγοβράζουσας οργής, μετατρέποντας την εκτίναξη του πώματος σε ζήτημα χρόνου.

Tagged with: