Ταξίδι με τον Ηλεκτρικό στη χιονισμένη Αθήνα & Πέντε αυγά κάτω από την Ακρόπολη (Photos)

Χιόνια στην Αθήνα υπό lockdown είναι κατάσταση εξαίρεσης στην κατάσταση εξαίρεσης. Πλην επί πλην, συν. Βγήκαμε έξω.

Πήραμε τον Ηλεκτρικό από τον σταθμό της Καλλιθέας. Η Καλλιθέα, σε μονοψήφιο αριθμό χιλιομέτρων από τη θάλασσα, κάτασπρη. Ο Ηλεκτρικός ανέβηκε από τον Πειραιά εκτός προγράμματος, με σβηστές τις ανακοινώσεις στον ηλεκτρονικό πίνακα. Μπήκε στον σταθμό σαν τραίνο του ΟΣΕ στον Δομοκό ή τον Παλαιοφάρσαλο. Φτάσαμε μέχρι τη Νέα Ιωνία υπό σφοδρή χιονόπτωση, διασχίζοντας μια Αθήνα αγνώριστη με αρχαία, δρόμους και ταράτσες ντυμένα στα λευκά.

DSC_0077

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τα πέτρινα των Πετραλώνων και ο λόφος του Φιλοπάππου έμοιαζαν σαν χωριό στους πρόποδες χιονισμένου βουνού. Από το Αστεροσκοπείο, από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα φαινόταν μόνο ο επιβλητικός όγκος.

DSC_0009

Στου Ψυρρή συναντήσαμε τον Ζ, μετανάστη από την Ινδία. Από μίνι μάρκετ, πήρε πέντε αυγά, κρασί και ηλιέλαιο για να μαγειρέψει κάπου κοντά στην Ακρόπολη, σε ένα πρόχειρο υπαίθριο κατάλυμα στο οποίο είπε ότι μένει με δυο φίλους του. Βρίσκεται δυο χρόνια στην Ελλάδα, μιλά αρκετά καλά ελληνικά, δεν έχει πάρει κανένα βοήθημα από τον ΟΗΕ ούτε από την κυβέρνηση. Έτρωγε μέχρι πριν λίγες μέρες από συσσίτιο στο Μεταξουργείο. Μέσα στα χιόνια, έμεινε χωρίς φαΐ.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Στο Θησείο, μια άστεγη γυναίκα ακουγόταν σε κάτι σαν παραλήρημα μέσα στο αυτοσχέδιο κατάλυμα της που είχε καλυφθεί από χιόνια. Όταν την ρώτησαν αν χρειάζεται κάτι, ρώτησε αν υπάρχει λίγη τροφή για τις γάτες.

Γιώργος Μουρμούρης

giorgismour@yahoo.gr

Twitter: GeorgeMourmour2

Tagged with: