Πανεπιστημιακή Αστυνομία Σημαίνει:

Την Δευτέρα 22/2 σε μια πρωτοφανή κίνηση, με εισαγγελική παρέμβαση κατόπιν αιτήματος του πρύτανη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές εισέβαλαν και μέσα στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου πραγματοποιούταν κατάληψη φοιτητικών συλλόγων.

Πέρα από την τυφλή καταστολή, υπήρξαν 31 προσαγωγές αφού εγκλώβισαν περίπου 100 φοιτητές στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας. Ακολούθησε πορεία φοιτητικών συλλόγων προς το άγαλμα Βενιζέλου. Ισχυρή παρουσία ΜΑΤ καθ’ όλη την διάρκεια των γεγονότων.

Η Τρίτη ξεκινά με μαζικότατη πορεία από την Πρυτανεία στα Δικαστήρια, όπου περίπου 2.500 άτομα συγκεντρώνονται απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι/ες οι 31 φοιτητ(ρι)ες. Οι πορεία στην Τσιμισκή συναντά τους υγειονομικούς που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στην Αριστοτέλους και αργότερα δύο κλούβες να εμποδίζουν τον δρόμο. Τελικά η πορεία φτάνει γύρω στις 12.30 στα Δικαστήρια όπου ο συγκεντρωμένος κόσμος έχει ένα δυνατό παλμό για πάνω από δύο ώρες.

Στην Αθήνα, την Τρίτη 23 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια σε ένδειξη αλληλεγγύης στους φοιτητές της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, φοιτητές τοιχοκόλλησαν φωτογραφίες από την άγρια στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «αστυνομία στα πανεπιστήμια σημαίνει…»