Όταν «αύρες» της ΕΛΑΣ ξέβαψαν το «οι ζωές των κρατουμένων μετράνε» (Photos/Videos)

Από άγρια καταστολή σημαδεύτηκε, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η προσπάθεια διαδηλωτών στην Αθήνα να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με αίτημα να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στις ελληνικές φυλακές.

Διαδηλωτές που επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 06 Μαρτίου στο Σύνταγμα απωθήθηκαν με χημικά προς την παλιά Βουλή, όπου δυνάμεις της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε σειρά προσαγωγών.

Στη συνέχεια «αύρα» της ΕΛΑΣ διέλυσε το μπλοκ της «Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών», που επιχείρησε να συγκροτηθεί στη Σταδίου στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος. Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους δικηγόροι όπως ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», απωθήθηκαν μέσω της πλατείας Κοραή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου νέα «αύρα» τους οδήγησε στην οδό Ακαδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην κεντρική λεωφόρο της Αθήνας δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να κινούνται ανάμεσα στα ΙΧ και τους οδηγούς έκπληκτους να βλέπουν το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ να κατευθύνεται προς το μέρος τους με παράλληλη χρήση χημικών.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Η εκτεταμένη χρήση της «αύρας» από την ΕΛΑΣ είχε ως αποτέλεσμα, σε μια σύμπτωση γεμάτη συμβολισμούς, να ξεθωριάσει η φράση «οι ζωές των κρατούμενων μετράνε» στο πανό του μπλοκ των κάθυδρων δικηγόρων.

Γιώργος Μουρμούρης

giorgismour@yahoo.gr

Twitter: GeorgeMourmour2

Tagged with: