Μια Σαββατιάτικη βόλτα στην λαϊκή της Καλλιδρομίου

Τον τελευταίο καιρό, η λαϊκή στην Καλλιδρομίου έχει μετατραπεί με μια σιωπηρή σύμβαση σε σημείο συνάντησης του κόσμου των Εξαρχείων εν μέσω λοκντάουν. 

Έτσι κάθε Σάββατο ο κόσμος πλημμυρίζει την λαϊκή και τα γύρω σκαλάκια, ενώ γιαγιάδες με τρόλεϊ για τα ψώνια τριγυρνούν για να βρουν την καλύτερη τιμή για αγκινάρες. Μια εξίσου αστεία συνθήκη είναι και αυτή της ανακυκλωμένης μόδας, καθιστώντας την μόδα των 80ς ξανά επίκαιρη και άρα την γιαγιά της επόμενης φωτογραφίας σε σύγκριση με ένα άτομο με λιγότερα από τα μισά της χρόνια.

 

Μπροστά στην θλιβερή καθημερινότητα και τους διαφορετικούς ρυθμούς ζωής στον ένα χρόνο απαγόρευσης, η Καλλιδρομίου μαζί με τα διάφορα πάρκα και πλατείες αποτελούν την μοναδική  διέξοδο στην Αθήνα. Είναι εξωφρενική αυτή η εναγώνια αναζήτηση λίγης ξεγνοιασιάς και “λίγο από τα παλιά”, ακόμη και σε μέρη ή δραστηριότητες που πριν φάνταζαν βαρετές. Οι φωνές, τα έντονα χρώματα, οι μυρωδιές, η μουσική από διάφορα σχήματα στον δρόμο είναι μια μικρή ανάσα από το παρελθόν που γεμίζει με ελπίδα τις ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης που μέλλονται να έρθουν.

Παρακάτω 15 φωτογραφίες βγαλμένες το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου: 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.