Ανασκόπηση: Τα top 10 θέματα του 2022 στο Long Stories Short

Ένα κολάζ φωτογραφίων των άρθρων του Long Stories Short από το 2022

Το 2022 έφτασε στο τέλος του και για εμάς, τη συντακτική ομάδα του Long Stories Short, ήρθε η ώρα μιας μικρής αποτίμησης.

Το 2022 ξεκινήσαμε δυναμικά, με ανανεωμένο ιστότοπο υπό τη φιλική συντήρηση του @captainlinux, με σειρά ιστοριών ανθρώπων, κριτικής ταινιών και παρουσιάσεων βιβλίων, ρεπορτάζ, απόψεων και φωτογραφικής αποτύπωσης στιγμών από τα χιλιόμετρα που γράφουμε καθημερινά στην πόλη, καθώς και από τα ταξίδια ημών και φίλων που μοιράστηκαν μαζί μας τα clicks τους.

Μεταξύ άλλων, είχαμε τη χαρά να συμπεριλαμβανόμαστε στους χορηγούς επικοινωνίας του Positively Different Short Film Festival (PDSFF), το οποίο κάλυψε με σειρά δημοσιεύσεων η Έφη Καραχάλιου / @efikarahaliou.

Ακολούθησε μια απρόβλεπτη «κοιλιά» [οι υποχρεώσεις πολύ συχνά μάς υπερβαίνουν] που έφτασε στο χαμηλότερο σημείο το καλοκαίρι, για να επιστρέψουμε από τον Σεπτέμβρη με μια πιο σταθερή ροή θεμάτων – αν και μικρότερη του αρχικού μας σχεδιασμού.

Όπως και να χει όμως, τους 12 τελευταίους μήνες καταφέραμε να μοιραστούμε σκέψεις, εκτιμήσεις, προσεγγίσεις, βλέμματα και (συν)αισθήματα με 11.000 μοναδικούς αναγνώστες, που επισκέφθηκαν το Long Stories Short πάνω από 21.100 φορές.

Ευχαριστώντας όλες-όλους-όλα για τη σταθερή στήριξη και τη χαρά που μας δίνετε όταν δεχόμαστε τόσο θετικό feedback για μια εξ ορισμού ερασιτεχνική προσπάθεια (ερασιτεχνική όχι -θέλουμε να πιστεύουμε- από άποψη ποιότητας, αλλά επειδή για όλους μας το LSS αποτελεί μέσο διοχέτευσης της εκρηκτικής ανάγκης για δημιουργικότητα και όχι μέσο βιοπορισμού), και υποσχόμεν@ το 2023 να διατηρήσουμε πιο σταθερό το ραντεβού μας στον ιστότοπο και τα social media του LSS, παρουσιάζουμε – εν είδη σύντομης αναδρομής – τα 10 θέματα που διαβάστηκαν περισσότερο το 2022.

”Το 2022 11.000 μοναδικοί επισκέπτες επισκέφθηκαν το LSS πάνω από 21.100 φορές”

Ταξίδι, μουσική, τρένα και χιόνια

Ξεκινάμε, στο νο1, με μια συναισθηματική αποτύπωση από τον Γιώργο Μουρμούρη / @giorgismour του πρώτου μετα-καραντινιακού Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα

… για να ακολουθήσει, στη δεύτερη θέση, το αφιέρωμα – παρουσίαση της Ανοιχτής Ορχήστρας.

Στην τρίτη θέση, ο Γιώργος Βασιλείου / @giorgosvassiliou επισκέπτεται τον ξεχασμένο σιδηροδρομικό σταθμό της «Ενωτικής», στη Θεσσαλία, και αποτυπώνει σε 30+1 clicks την υποβλητική εικόνα των εγκαταλελειμμένων βαγονιών στη βουβή θεσσαλική πεδιάδα.

Ένα οδοιπορικό στην παγωμένη λεωφόρο Μεσογείων στις 25 Ιανουαρίου, την επομένη του εγκλωβισμού χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό και άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Βιβλία, Μαγνητικά Πεδία και Τσοντοκόμικ

Στην πέμπτη θέση, η Έφη Καραχάλιου / @efikarahaliou προτείνει 12+1 βιβλία, περιοδικά και graphic novels για το καλοκαίρι με ένα δροσερό φόντο που «καρφώθηκε» στην κορυφή του LSS για τρεις μήνες, κατά τη διάρκεια του θέρους.

Ακολουθεί, στη θέση νο6, μια σύντομη αναφορά στην εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων» που προβλήθηκε την Άνοιξη από την ΕΡΤ (και πλέον είναι διαθέσιμη στο ertflix).

Στην έβδομη θέση, η @efikarahaliou γράφει για τα σαγηνευτικά «Μαγνητικά Πεδία», αδιαμφισβήτητα την κινηματογραφική έκπληξη του 2022…

… ενώ στη θέση νο8 σκαρφαλώνει μια συνέντευξη επίσης της @efikarahaliou με τις δημιουργούς του ΤΣΟΝΤΟΚΟΜΙΚ 2, από τον Απρίλιο του 2021.

Στην 9η θέση, ο @giorgismour αναρωτιέται γιατί η ΕΛΑΣ κυνηγά ξανά μετανάστες στην Αθήνα

… ενώ η δεκάδα κλείνει με τη συνέντευξη των συντελεστών του αγαπημένου Ysra στην @efikarahaliou, με αφορμή την έκδοση του τεύχους αρ. 11 με θέμα τον «καπιταλισμό της αποθήκης».

Από τη συντακτική ομάδα του Long Stories Short [την Έφη Καραχάλιου @efikarahaliou, τον Γιώργο Μουρμούρη @giorgismour και τον Captain Linux @captainlinux], τους φίλους και τις φίλες που συνεισφέρουν με σκέψεις, εικόνες και απόψεις, από όλους εμάς, χρόνια πολλά, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2023!