Χιόνι: Λεωφόρος Μεσογείων, η επόμενη ημέρα – Μάρτυρες ταλαιπωρίας τα εγκαταλελειμμένα ΙΧ (Photos)

Πρώτη εικόνα έξω από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας: Τρία Hummer του στρατού κινούνται πάνω στο χιόνι, το ένα πίσω από το άλλο.

Οχήματα της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και περιπολικά κινούνταν παράλληλα με την Αττική Οδό. Στον αυτοκινητόδρομο, δεκάδες ΙΧ παραμένουν ακινητοποιημένα, ένα ολόκληρο 24ωρο αφότου οι οδηγοί τους κατέβαλαν τα 2,80 ευρώ στην εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου και εισήλθαν στην κλειστή οδό ταχείας κυκλοφορίας.

leoforos-mesogeion1

leoforos-mesogeion2

leoforos-mesogeion3

leoforos-mesogeion4

Στις παράλληλες οδούς εκατέρωθεν της Αττικής Οδού, στο χιόνι μπορούν να κινηθούν μόνο οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες – και πάλι με δυσκολία. Στους στενούς δρόμους πίσω από τις κεντρικές οδούς, το χιόνι φτάνει ως το γόνατο. Οχήματα και είσοδοι καταστημάτων παραμένουν αποκλεισμένα.

leoforos-mesogeion5

leoforos-mesogeion6

leoforos-mesogeion7

leoforos-mesogeion8

leoforos-mesogeion9

Στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης σε όλες τις κατευθύνσεις του μεγάλου συγκοινωνιακού κόμβου ελάχιστα ήταν τα οχήματα που κινούνταν είτε προς Αθήνα είτε προς Γέρακα και Γλυκά Νερά.

leoforos-mesogeion10

leoforos-mesogeion11

Η λεωφόρος Μεσογείων έχει μετατραπεί σε έναν στενό δρόμο μίας λωρίδας ανά κατεύθυνση. Τη δεύτερη λωρίδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καταλαμβάνουν ΙΧ παρατημένα όπως-όπως, μάρτυρες της απίστευτης ταλαιπωρίας που υπέστησαν όσοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν επί του κεντρικού οδικού άξονα τη Δευτέρα, προσπαθώντας να γυρίσουν σπίτι τους. Κάτοικος της περιοχής μάς λέει ότι άφησε το όχημά του στο Ψυχικό, και κατάφερε να φτάσει στο σπίτι του με το μετρό και αρκετό περπάτημα.

leoforos-mesogeion12

leoforos-mesogeion13

leoforos-mesogeion14

leoforos-mesogeion15

leoforos-mesogeion16

Εκατέρωθεν της λεωφόρου Μεσογείων οι είσοδοι καταστημάτων – συμπεριλαμβανομένων πρατηρίων υγρών καυσίμων – και κατοικιών, παραμένουν αποκλεισμένες από το χιόνι που φτάνει ως το γόνατο. Από τον Σταυρό μέχρι την ΕΡΤ και από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής μέχρι τον σταθμό του Νομισματοκοπείου, λωρίδες της Μεσογείων παραμένουν αποκλεισμένες από οχήματα που εγκατέλειψαν άρον-άρον οι οδηγοί τους, ενώ οι συνοικιακές οδοί είναι απροσπέλαστες.

leoforos-mesogeion17

leoforos-mesogeion18

leoforos-mesogeion19

leoforos-mesogeion20

leoforos-mesogeion21

leoforos-mesogeion22

leoforos-mesogeion23

leoforos-mesogeion24

leoforos-mesogeion25

Το ύψος του χιονιού και τα εκατοντάδες οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα, καθιστούν απίθανο το να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στη Μεσογείων και τις περιοχές που εξυπηρετεί, αν δεν υποχωρήσει το χιόνι. Όπως με τις πυρκαγιές που έφταναν στη θάλασσα για να σβήσουν, έτσι και για το φυσικό φαινόμενο του χιονιά μόνη λύση μοιάζει η άνοδος της θερμοκρασίας.

leoforos-mesogeion26

leoforos-mesogeion27

leoforos-mesogeion28

leoforos-mesogeion29

leoforos-mesogeion30

leoforos-mesogeion31

leoforos-mesogeion32

leoforos-mesogeion33

leoforos-mesogeion34

leoforos-mesogeion35

Γιώργος Μουρμούρης

giorgismour@yahoo.gr

Twitter: GeorgeMourmour2

Tagged with: